Monday, 19 November 2012

:: BERMULA DI SINI ::


Hampir 6 tahun kutinggalkan alam persekolahan.. Alam yang tidak akan ku kembali lagi.. Segala suka duka cerita kukuh terpahat sahaja di kotak memori. Selepas tamat SPM. Kaki ku melangkah ke alam mahasiswa pula. Bermulanya diary kehidupan yang baru di sini......

Inilah kolej yang ku masuki setelah tamat SPM:::


Kolej Shahputra yang terletak di Kuantan,Pahang.
Di kolej ini ku mengambil jurusan Sijil Pengurusan Perniagaan under  (UPM). Tempoh pengajianku di sini hanya selama satu tahun sahaja. 2 Semester je. Sangat sekejap tapi banyak ilmu serta kenangan dan pengalaman yang ku dapat. Ia juga sedikit sebanyak mendewasakanku. Time daftar kolej ini dulu, ku terlewat daftar, student lain dah mula belajar ku baru nak masuk tapi Alhamdulillah lah, dapat kejar balik semuanya..

Lihat nie:::



Library, di mana aku membuat assignment dan mencari bahan rujukan.. 
tapi kadang-kadang suka juga buat bising kat sini.. nakal sgt.. 
masuk library untuk lepak2 main internet.. hehehe
(don't ever do it) Study molek2..


This my hostel@tempat penginapanku..

Hahaha, i'am naughty student!!! Pernah "fly" asrama nie.. Emm, suka enjoy-enjoy, lepak-lepak dengan kawan-kawan. Tempat-tempat yang selalu lepak kat TC, KP(kuantan Parade), pesisiran pantai kat kuantan tue semua kami p jelajah...Tapi paling banyak2 aktiviti kami. aktiviti kat bawah jambatan Kuatan (menghala ke pekan) paling tak boleh dilupakan. Kami ikut pak cik driver p mancing bawh jambatan pada pukul 00.00 malam.. huhuhu ramai-ramai g.. mancing-mancing dapt belut.. geli betul so lepaskan belut tue semula. Balik asrama pun dah lewat pagi.. Esoknya g kelas bawak sekali hasil tangkapan untuk dimasak kat cafeteria.. Pak cik cafe pun sekepala dengan kami. so masak la sama-sama.. hihihi..


"never forget that moment"




Inilah dewan peperiksaan ku masa Akhir semester :: Ambik besar gedabak...
Pic nie student nursing.. hihii
Emm, result final exam pun not bad la.. hihihi.. Study hard gile2 final exam.. Alhamdulillah dapaat 3.8 something.. hikhikhik.. (bangga kejap)..
Top 5 dalam bacth ku..

Tetapi sedih, semasa hari konvokesyen, ku tidak dapat menghadir diri naik pentas menerima Sijilku, because sedang bercuti di Labuan, Sabah.(hihi).. Tiket flight ke semenanjung dah beli date after konvo.. so no moment for convo..

Apapun, terima kasih kepada semua lecture kolej Shahputra yang telah mengajar dan memberi ilmu kepadaku.. Jasa kalian akan di balas oleh Allah di Sana.


:: STRIVE FOR MARDHATILLAH ::


No comments:

Post a Comment